Tine Sofie Stensland

Psykodramaterapeut, Veileder

 

sfpu.no

977 57 636

Bergen

 


[travelers-map width=400px height=300px maxheight=900px this_post=true]

Tine holder til på Bryggen i Bergen og er godkjent veileder for psykodramastudenter, og kunst og uttrykksstudenter. Hun har jevnlig grupper med psykodrama. I tillegg har Tine viedereutdanning i sensomotorisk psykoterapi. Hun driver

Senter for Personlig Utvikling i Bergen sammen med psykologspesialist Ketil Langeland.

 

Jeg begynte min utdannelse ved Moreno Instituttet i 1994 i Oslo. Jeg visste etter den første gruppen jeg deltok i at dette var det jeg skulle drive med. Det kan være vanskelig å sette ord på nøyaktig hva det var som gjorde at jeg følte dette. Kanskje erfarte jeg at metoden rommet kompleksiteten i oss mennesker og i meg. Vi er i kroppen i følelser i drømmer og ideer. Vi er hele tiden i relasjon til noen eller noe. Vi er spontant skapende. Jeg deltok på mange grupper selv i psykodrama ledet av Eva Røine. Det ble det en spennende reise. Jeg forstod at dette var måten jeg ville jobbe på, psykodrama ga meg mening. Etter å ha deltatt i mange psykodrama grupper, startet jeg som sagt på utdannelsen.

 

Gjennom utdannings årene på Moreno Instituttet ble jeg etterhvert hjelpelærer både i Oslo og Bergen. Jeg oppdaget et stort internasjonalt miljø og startet å dra på konferanser både i Norge og i Europa. Dette har jeg fortsatt med, det har gitt meg et kontaktnett av psykodramatikere og ikke minst gode venner fra hele verden. I tillegg får jeg faglig påfyll, å få mulighet til å lære og utvide min kunnskap gir meg mening i tilværelsen.

Jeg ble ferdig uteksaminert psykodramaleder i 2002 . Praktisk eksamen med gruppe. Min ledereksamen het «Psykodrama i møte med myter og symboler- Å skape sin identitet». Etter noen år med egne grupper og praksis gikk jeg videre og ble Certified Practioner. Jeg skrev da en CP oppgave om min reise gjennom teater, psykodrama og det surrealistiske psykodramet. Som Certified Practioner kan jeg veilede i metoden.

Videre har jeg tatt prosessleder programmet der en bruker aksjonsmetodikk i arbeid i organisasjoner og team. Her er ikke fokuset privat, men på organsisasjon nivå og roller. Jeg er endel av et Nordisk nettverk av aksjonsmetodikere og møter de 2-3 ganger i året.

Jeg har jobbet mange år i det private næringsliv, og har med meg mye erfaring i det å drive for seg selv.

Fri teater i Bergen på heltid og Institutt for scenkunst Italia. -87-90 Psykodrama assistenutdannelsen 1994-1996. Lederutdannelsen i psykodrama 1997-2002 . Hjelpelærer på psykodrama utdannelsen i Oslo og Bergen mellom 1999-2002

Psykodrama regissør utdannelsen 2005-2007  (Certified Practioner.)

Jeg etterutdannet meg i sensomotorisk psykoterapi Trondheim 2017. Dette var i regi av RVTS Midt og Sensorimotor Psychotherapy Institute.

Prosessleder programmet og Mester programmet i aksjonsmetodikk for organisajoner og bedrifter.

Konferanser i inn og utland.

Jeg har hatt flere foredrag om psykodrama blant annet på litteratur huset i Bergen.

Hva kan jeg tilby?

  • En til en terapi
  • Grupper innenfor forskjellige tema
  • Foredrag om metoden
  • Veiledning

Hva er temaene?

Ofte handler det om relasjoner

  • Følelsen av å stå fast
  • Få andre perspektiv på en situasjon
  • Gamle handlingsmønster  og roller som ikke lenger er fungerer.